Opleiden

Het over grootte deel van de mensen verliest geld op de beurzen. Met een gedegen opleiding zijn vele valkuilen en fouten te voorkomen. Helemaal geen geld verliezen op de beurs is een utopie en dus ook niet mogelijk. Beleggen neemt namelijk altijd risico met zich mee, en daarbij horen verliezen.

Maar voor diegene die daadwerkelijk zijn resultaten wilt verbeteren bieden wij éénmaal per jaar de opleiding “wegwijs in beleggen” aan.

In dit intensieve leerprogramma leert U vele facetten van het beleggen en deze toe te passen op de diverse markten. Nagenoeg wekelijks wordt er een webinar gehouden met uitleg en toepassing van de theorie op realtime charts. Tijdens deze webinars wordt ook huiswerk opgegeven. Dit huiswerk kan per mail worden ingestuurd ter beoordeling. U ontvangt dan onze reactie terug. Wij geven geen belegginsadviezen.

In het begin heeft U alleen een computer met geluid nodig. We starten de opleiding wel direct met het tekenen op charts, echter we gaan geen trades doen. Daar heeft U dus in het begin geen geld voor nodig. Mocht alles nu goed gaan dan kunt U zelf bepalen welk bedrag U wilt riskeren, dat kan al vanaf enkele dubbeltjes per trade. U hoeft dus helemaal geen grote bedragen op de bank te hebben staan om te starten met beleggen.

Het eerste deel van de opleiding bestaat onder andere uit de volgende onderwerpen:

a. Technische analyse

 • Technische analyse versus fundamentele analyse
 • Waarom wij technische analyse toepassen
 • Trendlijnen, supply and demand zones, genetisch geheugen lijnen
 • Divergentie, volume
 • Candlestick-patronen
 • b. Het psychologisch deel bestaat onder andere uit:

 • bepalen welke markten en tijdstippen geschikt zijn voor U om te handelen
 • Inleiding : maken van een handelsplan
 • wanner wel of juist niet te handelen
 • plan-do-check-act cyclus
 • Traders mind map
 • Het tweede deel zal bestaan uit de toepassing/ bijstellen van het handelsplan. En vele andere onderwerpen zoals : Fibonacci, Reward / Risk, Relatieve sterke aandelen in combinatie met fundamentele analyse, Elliott wave theorie, harmonic patterns, power patterns etc. etc.

  Zodra deze kennis beheerst wordt gaan we daadwerkelijk realtime oefenen en bijstellen van het handelsplan, en niet geheel onbelangrijk onze emoties de baas blijven (voor, tijdens en na het handelen).

  Om de handelsresultaten bij te houden hebben wij vele excel documenten gemaakt, deze worden tijdens de opleiding ter gebruik aangeboden.

  De lesstof is opgedeeld in delen, aan het einde van de opleiding heeft U een digitaal boekwerk van meer dan 200 pagina’s met exact de uitleg van de besproken lesstof, met vele voorbeelden.

  Ieder webinar wordt opgenomen en geplaatst in de afgeschermde omgeving. Hierdoor kunt U ten alle tijden de webinars terug zien.

  Tot slot. Beleggers blijven leren voor de rest van hun carrière, zo geldt dit ook voor onze opleiding. In deze opleiding leert U om zelfstandig te traden, risico’s te berekenen etc. etc. Mocht U graag ook trader willen worden dan zal daar eerst de nodige tijd in moeten worden geïnvesteerd. Pas na lange tijd oefenen, frustratie, trainen etc. zult U de vruchten kunnen plukken.

  Wij gaan uit van uw eigen kracht, inzicht en doorzettingsvermogen. Het laatste heeft U vooral nodig. Vaak krijgen wij de vraag : “hoeveel tijd ben ik kwijt met beleggen”, hierop is helaas geen éénduidig antwoord te geven……maar we kunnen wel een richtlijn geven. Om een beroep/vak goed te leren gaat ongeveer gepaard met een 10.000 uur werken/oefenen. Dit geldt dan ook zeker voor deze cursus.

  In één jaar behandelen wij vele facetten die bij beleggen komen kijken U zult in dit jaar dan ook intensieve begeleiding krijgen, echter zult U na dit jaar (waarschijnlijk) nog geen professionele zijn. Maar wie blijft oefenen en doorzet heeft een zeer goede kans om uiteindelijk winstgevend te worden.